tisdag 8 oktober 2013

Fem knep för minskade lånekostnader



Många som hamnar i skuldsättning har väldigt svårt att ta sig ur denna situation. Den vanligaste orsaken till detta är att man inte lyckas bryta den onda cirkeln i tid. Ofta börjar det med ett litet oskyldigt smslån för att eskalera och slutligen handla om blancolån på hundratusentals kronor.

Att rädda en skuta som tar in vatten kräver enorm viljestyrka och inte ens då kan man vara säker på att lyckas. Därför är det otroligt viktigt att gör så mycket som möjligt i ett så tidigt skede som möjligt.  Galopperande lånekostnader är ett mycket vanligt problem och om man inte vidtar några aktiva åtgärder i tid kan det få ödesdigra konsekvenser. I denna text får du fem tips som ser till att du sänker dina lånekostnader.

  1.   Undvik smslån till varje pris. Det kan låta som en självklarhet, men tyvärr är den bistra sanningen att smslångivningen ökar i vårt land. Räntan på dessa lån är extremt hög och det är lätt att få betalningsanmärkning i onödan.
  2.  Undvik betalningsanmärkningar. Lätt att säga, betydligt svårare att göra. Personer som försökt låna pengar både med och utan betalningsanmärkning vet hur mycket dyrare det är att låna när man har anmärkningar. 
  3.  Låna aldrig till lyxkonsumtion. Det finns mycket som lockar och pockar på vår uppmärksamhet. Låt dig inte luras av shoppingdjävulen. Du blir inte lyckligare om du har en 60 tums 3d led tv istället för en 42 tums plasma. 
  4.  Vänd dig till en lånemäklare när du behöver pengar. De ser till att du får lägst ränta och bäst villkor vid lån.
  5. Om du redan har tagit smslån, lös dessa och samla dem i ett stort lån.

Lämna gärna en kommentar med era bästa tips nedan!