onsdag 13 mars 2013

Omstartslån hos Marginalen bank recension utifrån mina erfarenheter

Marginalen Bank omstartslån

Det finns flera banker som erbjuder så kallade omstartslån som hjälp skuldtyngda komma på fötter igen. Marginalen bank, tidigare Bank2, är en sådan, här följer en recension av deras tjänster.

Med Marginalen omstartslån får den som har skulder och betalningsanmärkningar en andra chans. Bolagets motto är att de hellre ser var du är på väg än vad som varit. Det låter ju väldigt bra, men min erfarenhet säger mig att man aldrig kan lita på vad bankerna själva säger utan att man alltid bör forma en egen uppfattning.

I mitt fall valde jag att satsa på Marginalen bank eftersom jag har ett par anmärkningar  som gör det omöjligt att låna från min vanliga bank. Först provade jag att ansöka om privatlån men det fick jag avslag på med hänvisning till mina betalningsanmärkningar, men omstartslånet gick fint.

För att du skall få lånet beviljat krävs det antigen att du har något att lämna som säkerhet, exempelvis en bostad eller också kan du ta ett borgenärslån, där en borgensman tar över skulden om du inte lyckas betala tillbaka pengarna själv.

Själv har jag ett hus som jag använde som säkerhet. Ansökan gjorde jag direkt på hemsidan och fick ett väldigt bra bemötande. Med hjälp av en personlig handläggare kunde jag låna summan utan problem. Det enda som kändes knepigt var värderingen som skulle göras av bostaden, men det löste sig. På det hela taget är Marginalen bank ett bra val om du, som jag, behöver låna pengar med betalningsanmärkningar.

Faktauppgifter
Med Omstartslånet lånar du 100 000 kr och mer i 1-3 år. Räntan ligger på mellan 6,25 – 13,11 % och sätts individuellt. Därutöver tillkommer uppläggningsavgift och avi-kostnad.